Met 8 parturen op de lijst en een prachtig zonnetje dat al de hele dag z’n best had gedaan begonnen we om 20:00 uur aan het nachtkaatsen. Een kaatspartij met de zachte bal is niet alleen een genot voor de kaatsers, ook voor het publiek is het vaak een groot plezier om naar te kijken.

Willem-Hein de Haan, Geert Andringa en Durk Bekius begonnen met een 1-0 voorsprong tegen Peter Sinnema, Alie Postma en Chris Wassenaar. Daarna was het een walk-over van Peter Sinnema c.s. In de verliezersronde waren Willem-Hein c.s. trouwens oppermachtig. Er werd slechts één eerst weggegeven en zo werden ze de winnaars van de verliezersronde.
De andere partijen in de eerste omloop waren spannend en de klapper was de wedstrijd tussen Bart Stroosma, Wietse Schuiling en Siemen Zeldenrust tegen Age Anne Posthumus, Abe Visser en Jan Sense Boomsma. Op 5-5 en 6-6 werd een moeilijke bal op miraculeuze manier door Age Anne Posthumus terug geslagen tot over de voorlijn en zo wisten ze door te gaan in de winnaarsronde.

Gaandeweg de 2e omloop begon het toch echt te schemeren en Maarten Jan de Haan vertelde gekscherend dat hij als nachtkaatser voor donker van de lijst was. In de 2e omloop werd duidelijk dat zowel het partuur van Peter Sinnema c.s. als het partuur van Age Anne Posthumus c.s. de meest complete parturen waren. Beide wisten ze hun partijen met 5-3 te winnen.

In de finale is het moeilijk kaatsen tegen een nagenoeg foutloos partuur. De opslag verzorgd door Peter en Chris waren foutloos en veel ballen hoog achterin. Ook het niveau van Age Anne, Abe en Jan Sense was uitstekend. Een prachtige finale dus waarbij Peter Sinnema, Alie Postma en Chris Wassenaar uiteindelijk als winnaars uit de bus kwamen. De kransen met een nachtkaarsje inclusief een vleespakket was de beloning.

Nacht1

Nacht2

Nacht3

Wall Ball ledenpartij