Home

Veel VHG-hoveniers leveren een bijdrage aan de strijd tegen kanker door mee te doen aan de actie ‘Snoeien voor Leven’. 

Bij hun werkzaamheden staat in de maanden juni, juli en augustus de taxus centraal. Uit het snoeisel van de taxus baccata – de meest voorkomende taxussoort - wordt baccatine gewonnen, een belangrijke grondstof voor chemotherapieën. Hoveniers knippen en verzamelen de jonge scheuten. Eén kubieke meter snoeisel levert genoeg baccatine op voor één chemotherapeutische behandeling.

logo snoei

In Minnertsga, gemeente het Bildt neemt hoveniersbedrijf Madhuizen voor de tweede keer deel aan de actie.

Luitzen Tjerk Madhuizen zegt erover:

‘Iedereen kent in zijn familie of vriendenkring wel mensen die met deze akelige ziekte worden geconfronteerd. Door verzamelen en inleveren van taxussnoeisel proberen wij bij te dragen aan het laag houden van de kosten van een chemotherapie. Het is mooi om – via ons eigen vak – een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen kanker’.

De hoveniersbedrijven werken bij de actie ‘Snoeien voor Leven’ samen met de stichting Vergroot de Hoop. Deze stichting neemt het transport van het snoeisel voor haar rekening.

Ook particulieren kunnen bij hoveniersbedrijf Madhuizen taxus snoeiafval inleveren aan de Hearewei 11 A in Minnertsga. Hiervoor staan buiten houten kisten klaar. 

Graag zo schoon mogelijk het snoeisel inleveren.

‘Snoeien voor Leven’ is een initiatief van VHG, branchevereniging voor ondernemers in het groen.

Ook kunt u Hoveniersbedrijf Madhuizen de opdracht geven, met een passende offerte, om uw taxushagen te laten snoeien en het snoeiafval in te verzamelen.

Als u vragen heeft bel of mail ons gerust. Klik hier voor de VHG Flyer Snoeien voor leven.

Met vriendelijke groet,

 

Luitzen en Saskia Madhuizen
Hoveniersbedrijf Madhuizen
Hearewei 11a
9047 VA Minnertsga
0518-471673
info@madhuizen.nl
www.madhuizen.nl

Agenda

Wall Ball ledenpartij
19 jan 2018
17:30
MFA De Doarpsfinne
Jaarvergadering KVM
09 mrt 2018
19.45
MFA De Doarpsfinne

Hoofdsponsor

Zonderland zonnepanelen

Kledingsponsor

Logo Miedema

De vries 2

kvminnertsga 📢VANAVOND 19:00 - 19:30!📢 Grote kleding inventarisatie KV Minnertsga!! Wij willen graag alle leden vragen om de... https://t.co/k1MoQ2oryV
kvminnertsga 📢VANAVOND 19:00 - 19:30📢 Grote kleding inventarisatie KV Minnertsga!! Wij willen graag alle leden vragen om... https://t.co/PIrfV3RkOo

logo

Hoofdsponsor

zonderland

Kledingsponsor

madhuizen

postuma