Home

Het juniorenpartuur Marten Bergsma, Roan-Hein Joostema en Ydo Hoekstra was zaterdag 9 juli tijdens het NK kaatsen heel dicht bij een finaleplek van de Jong Nederland (het NK junioren) in Berltsum.

Na winst tegen Dronryp (kanshebber), Ingelum en Grou werd Franeker in de halve finale meteen in de hoek gezet met 3-0 in eersten. Minnertsga leek op weg naar de finale, maar op de stand 4-2 en 6-6, bracht mazzeltje Franeker weer terug in de wedstrijd. De hard opgeslagen bal van Marten schoot niet door, maar smoorde in de grond, waarna de bal hoog opstuitte en Marco de Groot de bal over Marten voorbij de kaats sloeg, 4-3.

Minnertsga leek daarna vast te zitten, en Franeker was ontketend. Op 5-5 en 6-0 viel het doek voor Marten, Ydo en Roan-Hein. In de finale bleek Jelsum-Koarnjum-Britsum vervolgens geen tegenstander van formaat meer, zodat Franeker als nieuwe Jong Nederland-kampioen werd gehuldigd.

Minnertsga had met het opslagfenomeen Marten Bergsma een belangrijk wapen. Hij nam ook de voorinse-positie voor zijn rekening, Roan-Hein stond achterin en sloeg voor minst op. Ydo hield buiten het perk en vanaf de bovenlijn de zaak goed in de gaten.

Minnertsga hield kanshebber Dronryp in de eerste omloop goed onder druk. Al waren er van beide kanten ook wel missers. De eersteklassers Wierd Baarda en Jan Sipke Tuinman hadden hun zinnen op de titel gezet, zoveel was wel duidelijk, maar de druk die ze zichzelf oplegden plaagde hen zichtbaar. In het eerste waren er wel twee bovenslagen van Roan-Hein Joostema en één van Marten Bergsma, maar werd er ook geklungeld, zodat dat eerste bordje nog verloren ging. Daarna maakte Minnertsga net iets minder fouten.

Finale walk-over

De finale tegen Jelsum-Koarnjum-Britsum was voor Franeker een walk-over. Qua aantal punten scoorde de verrassende mede-finalist wel punten, maar op de zes harkte Franeker steeds de eersten binnen. Kevin Jordi Hiemstra, Haije-Jan Nicolay en Lieuwe van der Werf zagen daardoor in de stromende regen hun kansen snel door de vingers glippen.

Prijswinnaars:

1. Franeker (Allard Hoekstra, Marco de Groot, Djurre Seerden)

2. Jelsum-Koarnjum-Britsum (Lieuwe van der Werf, Kevin Jordi Hiemstra, Haije-Jan Nicolay)

3. Minnertsga (Ydo Hoekstra, Marten Bergsma, Roan-Hein Joostema)

 3nk2016

Agenda

Kaatskamp jeugd
21 juni 2019
MFA
17.00
Kind / Ouder partij
22 juni 2019
Kaatsveld
9.30

Hoofdsponsor

Zonderland zonnepanelen

Kledingsponsor

Logo Miedema

De vries 2

kvminnertsga Sneon 16.00 is der wer een ledenpartij. Net ferjitte jim op te jaan!!!!!
6hreplyretweetfavorite
kvminnertsga Gezamenlijke ledenpartij VVV Tzummarum, KV Minnertsga en KV Het Noorden. Gisteren werd de gezamenlijke ledenpartij… https://t.co/ro4So4zTbd

logo

Hoofdsponsor

zonderland

Kledingsponsor

madhuizen

postuma