Home

IMG 2035

We zijn afgelopen vrijdag na 4 intensieve dagen weer thuisgekomen. Alles stond in het teken van de beklimming van de Alpe d’Hues op donderdag 7 juni. Een steile beklimming van 14 km en 21 haarspeldbochten, waarbij een stijgingspercentage van 7 tot een dikke 10 procent moest worden overwonnen.  

Jammer dat het tijdens het fietsen regende. Dit bemoeilijkte de beklimming en daarmee ook de eindtijden. Gelukkig konden toch nog bijna alle 6 bestuursleden deze steile alp 2x! bedwingen. Feike Jochum had de snelste tijd, namelijk 1 uur en 21 minuten, maar ook de anderen hebben 100% gepresteerd. Geweldig, wat een inspanning en wat een inzet!

Je merkt aan alles dat zo’n Alpe d’Hu(Z)es-dag iets bijzonders is. Elk team heeft een reden om ergens voor te fietsen en bij de finish kwamen veel emoties naar boven. Indrukwekkend om mee te maken  en wat worden dan veel mensen met die enge ziekte geconfronteerd. Daar zie je ook letterlijk waar je het voor doet en hoe belangrijk het is dat we de Kankerbestrijding ondersteunen.

Fijn dat Petra en Siebren aanwezig waren. De ontmoeting bij de finish was heel speciaal en emotioneel. Op donderdagmorgen kwamen ook Janneke, Pytsje en Gerda de ploeg ondersteunen. Dames bedankt daarvoor.

Ús fytsmakker Lieuwe van der Schaaf was ook mee, hij verzorgde tijdens de hele campagne -op sponsorbasis- de fietsen en had nu ook zijn bus ter beschikking gesteld om de fietsen te kunnen vervoeren. Toen in het heetst van de strijd enkele kleine reparaties moesten worden uitgevoerd, was het fijn om deze fietsspecialist in het team te hebben.

Samenvattend kunnen we melden dat het naast de ontroering en emotie prachtige en waardevolle dagen zijn geweest. We logeerden in Grenoble in een hotel in het centrum. En daar bleek het heel gezellig te zijn.

Als laatste willen we nogmaals alle ondersteuners van deze actie bedanken. Het definitieve eindbedrag kunnen we pas later bekend maken maar gezamenlijk hebben we zo’n 15.000 euro opgehaald!

Het kon niet beter! Fantastisch!

Bestuur kv Minnertsga

IMG 2036

IMG 2037

Agenda

Alp d'Huzes loop
20 apr 2018
18.30
MFA de Doarpsfinne
Straatkaatspartij Koningsdag
27 apr 2018
13.00
Dorpsplein Minnertsga

Hoofdsponsor

Zonderland zonnepanelen

Kledingsponsor

Logo Miedema

De vries 2

kvminnertsga Winnaars pearke keatsen🎉
kvminnertsga De winnaars fan de jongenspartij 💪🏻💐🎉
kvminnertsga De winnaars fan justerjún 👍🏻💐🍻

logo

Hoofdsponsor

zonderland

Kledingsponsor

madhuizen

postuma