KV Minnertsga heeft een bijzondere manier bedacht om mensen in contact te brengen met de kaatssport. Op woensdag 17 juli wordt een partij georganiseerd, die ‘niet-kenners’ moet laten voelen wat er zo spannend is aan kaatsen. De opbrengst is voor het goede doel.

Het publiek wordt door middel van een oortje rechtstreeks op de hoogte gehouden van wat er op het veld gebeurt. Habtamu de Hoop (zelf kaatser, maar ook presentator van het tv-programma Klokhuis) en drievoudig PC-winnaar Chris Wassenaar vertellen hoe het spel in elkaar steekt. Volgens de organisatie kan iedereen op die manier “de spanning ervaren, die de spelers en het publiek tijdens het spel voelen.”

Een en ander gebeurt op woensdag 17 juli. Dan worden in Minnertsga een hoofdklassepartij voor heren en een hoofdklassepartij voor dames georganiseerd. De wedstrijden beginnen om 15:30 uur. Mensen die op deze wijze de kaatssport willen leren kennen, betalen daar €20 euro voor. De opbrengst van de actie gaat naar de Stichting Duchenne. Opgeven kan tot en met 14 juli via mail: wassenaarjacob@gmail.com

Iedere vrijdagavond Wall ball
25 okt 2019

Sporthal MFA Minnertsga