Wat hebben we een bijzonder seizoen achter de rug.

Tijdens onze voorbereiding op het seizoen leek het erop dat we niet konden kaatsen deze zomer. Achteraf gezien hebben we toch nog best veel activiteiten kunnen organiseren. Door de creatieve oplossing om een “Coronaperk” te maken konden we als eerste vereniging in Friesland het kaatsen weer actief opstarten. Dit was dan ook te volgen via verschillende media. Daarna kwam al snel de agenda voor de te houden ledenwedstrijden weer tot leven, waar ondanks de beperkingen de deelname goed was te noemen. We hebben zelfs meer ledenwedstrijden kunnen houden dan ooit! In totaal hebben we dit seizoen 83!! kransen aan de senioren en onze jeugd uitgedeeld.

Nadat de KNKB-wedstrijden eerst werden uitgesteld mochten ook die vanaf 1 juli gelukkig weer beginnen. We hebben er zelfs voor gezorgd dat we 2 extra KNKB jeugdwedstrijden aan onze agenda hebben kunnen toevoegen. Onze eigen jeugd heeft het gehele seizoen kunnen trainen en kaatsen en ook heeft nu iedereen zelfs een eigen gemaakte telegraaf in de tuin. Een groot compliment voor iedereen die geholpen heeft bij het laten doorgaan van onze jeugdactiviteiten dit jaar!

Een grote tegenvaller was het moeten annuleren van onze traditionele heren en dames hoofdklasse wedstrijd. We hebben er erg veel energie in gestoken om het alsnog door te laten gaan. Het Coronaplan daarvoor hadden we geschreven, maar hoe moesten we de +/- 1000 bezoekers handhaven? Een grens instellen van maximaal 250 bezoekers was voor ons geen optie. Want moesten wij u als 251e bezoeker dan keren bij de ingang? Nee, er zaten teveel onzekerheden en risico’s aan vast. Als we het doen, doen we het goed, dat was steeds het uitgangspunt.

Helaas is onze jaarlijkse ledenvergadering in maart niet doorgegaan. Onze statuten geven aan dat we die wel elk jaar moeten houden, maar Corona komt natuurlijk niet voor in deze regels van de vereniging. Wij hebben besloten om de vergadering dit jaar over te slaan en in maart 2021 de eerstvolgende ledenvergadering te houden. U mag van ons aannemen dat we gewoon doorgaan met waar we mee bezig zijn, en dat is de kaatssport in ons dorp een warm hart toedragen! Hele rare sprongen hebben we niet gemaakt en gaan we het komende jaar ook niet maken, dat mag u van ons aannemen. Mocht u toch de situatie rondom de vereniging willen bespreken dan mag dit ook buiten de jaarvergadering om en zijn wij zeker voor u beschikbaar. Of dit nu organisatorisch, over de jeugd, financiën of iets anders is, wij staan open voor jullie input.

Voor nu, dank aan alle vrijwilligers die ons geweldig hebben geholpen om dit bijzondere jaar toch nog tot een groot succes te maken. Dit geldt natuurlijk ook voor onze trouwe sponsoren, die we veel geluk en wijsheid toewensen om hun bedrijf door deze onzekere tijd loodsen.

We hadden het jaar graag samen met u afgesloten tijdens een gezellige avond, maar dit houdt u van ons tegoed!

We hopen u in 2021 weer gezond te zien op de kaatsvelden.

Bestuur Kaatsvereniging Minnertsga

Iedere vrijdagavond Wall ball
01 nov 2019

Sporthal MFA Minnertsga