Home

Een mooi feestelijk begin van het nieuwe kaatsseizoen bij de KV Minnertsga. Zo kun je koningsdag in Minnertsga wel zien. Locatie MFA waar de traditionele oldtimershow met markt en het kaatsen samen komen. De afgelopen dagen hadden we al enkele prachtige warme dagen gehad echter was het vandaag kouder en soms een klein buitje. Maar over het algemeen kon er prachtig gekaatst worden en Geert Andringa had de parturen goed uitgezet, er waren zeker zes partijen bij met 5-5.

Met maar liefst elf parturen werd er gekaatst met een winnaars- en verliezersronde. De mooiste partij in de 1e omloop was misschien wel tussen Gerard Sinnema, Klaske Faber en Sjoerd Wijngaarden tegen Sjoerd van der Kuur, Michel van der Meer en Aaltzen T. de Haan. Met alles aan de hang wisten Michel van der Meer c.s. de winnaarsronde te behalen.

Ook in de 2e omloop hadden Van der Meer c.s. alles aan de hang maar nu liep het helaas minder goed af. Vooral Sjoerd van der Kuur baalde flink want bij een stand van 5-5 0-0 gooide hij drie ballen buiten het perk. Toch kwamen ze nog terug tot 5-5 en 6-6 echter daarna haalden Hilda Wielinga, Hilco Wagenaar en Johan Spoelstra de trekker over en mochten zich opmaken voor de halve finale.

Ondertussen in de verliezersronde wisten Klaas Anne Terpstra, Syrt Glazema en Esther Riemersma relatief gemakkelijk de halve finale te winnen en moesten het toen opnemen tegen Gerard Sinnema c.s. in de finale. Dit werd een prachtig gevecht, een apotheose waarbij Gerard, Klaske en Sjoerd elkaar in de armen vlogen bij een stand van 5-5 en 6-4. Op twee puntjes na hadden ze al hun wedstrijden 5-5 6-6 gespeeld. Moegestreden maar vast en zeker voldaan.

Het partuur Willem Hein de Haan, Sjoke de Haan en Wim Abma moet ook zeker moegestreden zijn. Na drie partijen, waarbij twee spannende, stonden zij in de finale van de winnaarsronde. In de halve finale lieten ze zien heel degelijk te kunnen kaatsen met maar bar weinig fouten. Het was dus opletten geblazen voor Maarten Jan de Haan, Patricia Terpstra en Willem Meijer. Ook Patricia Terpstra c.s. waren een compleet partuur waar weinig fouten werden gemaakt.

De degelijkheid werd door beide parturen doorgetrokken in de finale. Opslagers Patricia en Wim hadden opgeteld slechts 4 ballen buiten het perk in de finale. Het was natuurlijk ook de strijd tussen de gebroeders de Haan. Allebei kaatsten een oerdegelijke finale. Gaandeweg de finale bleken Patricia Terpstra c.s. kwalitatief sterker te zijn en wonnen zo de koningsdag kaatspartij. In het MFA werd in een bruisend feest, Maarten Jan de Haan, net als vorig jaar, uitgeroepen tot koning van de dag.

Uitslag:

1e prijs:

Maarten Jan de Haan

Patricia Terpstra

Willem Meijer

2e prijs:

Willem Hein de Haan

Sjoke de Haan

Wim Abma

3e prijs:

Hilda Wielinga

Hilco Wagenaar

Johan Spoelstra

 

 

1e prijs verliezersronde:

Gerard Sinnema

Klaske Faber

Sjoerd Wijngaarden

2e prijs winnaarsronde:

Klaas Anne Terpstra

Syrt Glazema

Esther Riemersma

 IMG 4600

IMG 4599

IMG 4598

IMG 4597

IMG 4601

 

Agenda

Geen evenementen

Hoofdsponsor

Zonderland zonnepanelen

Kledingsponsor

Logo Miedema

De vries 2

logo

Hoofdsponsor

zonderland

Kledingsponsor

madhuizen

riedex