Home

10-05-2020

Het kabinet heeft woensdag avond op de persconferentie een aantal coronamaatregelen versoepeld. Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Voor jeugd t/m 18 jaar was dit al toegestaan, waarbij kinderen t/m 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen kaatsen maar nu mogen de senioren ook weer los bij KV Minnertsga. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.

Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Verenigingskantines kunnen naar verwachting dan ook weer open.

De komende tijd zal het kabinet details verder uitwerken

Morgen (11-05) zal de KNKB opnieuw informatie verstrekken. Dit zal specifiek betrekking hebben op de richtlijnen om kaatsactiviteiten (trainingen) voor alle doelgroepen te ontplooien. Aan het einde van komende week zal de KNKB naar buiten treden met besluiten omtrent de gevolgen die de Coronacrisis heeft voor het wedstrijdseizoen 2020.

De jeugd ging 7 mei de wei weer in. Dit leverde mooie beelden op.  biste 2.jpg

Wij hebben als bestuur ook al een vergadering gehad om te kijken naar de mogelijkheden van het opstarten “competitie” kaatsen / vrijblijvend balletje slaan voor senioren. Maar vooralsnog is dit het advies van de KNKB over het Competitiekaatsen:

  • Bij kaatsen in wedstrijdvorm kan geen 1,5 meter afstand worden gegarandeerd. Competitiekaatsen is dan ook uitgesloten voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Wij als KV Minnertsga moeten nog de informatie van de KNKB dus nog even afwachten maar zodra duidelijk is of en hoe wij invulling kunnen geven aan deze verruiming, zullen wij iedereen nader informeren via onze website en de bekende social media kanalen.

Agenda

Geen evenementen

Hoofdsponsor

Zonderland zonnepanelen

Kledingsponsor

Logo Miedema

De vries 2

logo

Hoofdsponsor

zonderland

Kledingsponsor

madhuizen

riedex