Home

Op 27 april was het koningsdag en dit betekende ook de tweede editie van het dorpskaatsen met een luchtbal bij de Boppeslach. Er hadden zich 39 mannen en vrouwen opgegeven en de leeftijden waren erg divers. Van 12 jaar tot boven de 60. Marten en Rene hadden er echter een mooie lijst van gemaakt waar vele parturen erg aan elkaar gewaagt waren. En dit bleek, want er was geen partij die 5-0 eindigde.

 

Uiteindelijk was misschien wel de mooiste partij die om de 3e prijs in de winnaarsronde. Deze ging tussen Sjoerd Visser, Evelyne Graafsma en Gerrit Jan Visser tegen Jan Sense Boomsma, Syrt Glazema en Enne Joostema.
Waarschijnlijk hebben weinig mensen deze pot gezien, maar uit verhalen in de wandelgangen was dit een spetterende wedstrijd waarin een ieder boven zich uit steeg en een ieder liet zien dat ze geen luchtbal vertrouwd waren.


De finale van de verliezersronde was ook spannend en vooral voor Herre de Vries en Sieb Driessen, want die moesten nog een bus halen om koningsdag af te sluiten in de stad. Na 18.00 sloegen ook zij voor de laatste tegen de luchtbal aan en konden ze na een snelle prijsuitreiking verder feesten.

De finale van de winnaarsronde kende een paar beslissende momenten. Het partuur van Peter Sinnema nam brutaal een 3-0 voorsprong ook gesteund door het feit dat er een partij minder was gekaatst dan de tegenstander.

Echter bleek het partuur van Haaye Wagenaar een taai drietal en zij kwamen dan ook terug tot 3-3 en zelfs een 6-2 voorsprong. Dit eerst ging op 6-6 toch nog naar Peter c.s. en toen bleek de puf eruit en wonnen Peter, Jildert en Roy verdiend de krans en het daarbij behorende vleespakket. Tijdens de nazit werd nog even gediscussieerd over wie nu de koningsbeker mocht ontvangen en dit werd uiteindelijk Jildert!

winnaars2015


Ondanks dat vele mensen de volgende dag zelf de sokken niet meer aan konden krijgen is dit voor volgend jaar voor herhaling vatbaar!

Volledige uitslag:


Winaarsronde

 

1e

Peter Sinnema
Jildert Glazema (K)
Roy van Rees

 

2e

Haaye Wagenaar
Jelmer Jilderts
Gerard Sinnema

 

3e

Sjoerd Visser
Evelyne Graafsma
Gerrit Jan Visser


Verliezersronde

 

1e

Alie Postma
IJsbrand Bergsma
Herre de Vries

 

2e

Abe Visser
Janneke Faber – van der Weg
Sieb Driessen

Agenda

Geen evenementen

Hoofdsponsor

Zonderland zonnepanelen

Kledingsponsor

Logo Miedema

De vries 2

logo

Hoofdsponsor

zonderland

Kledingsponsor

madhuizen

riedex